Ontwerpproces

1.

Kennismaking / brainstorm

Tijdens een meeting van ongeveer een uur bespreken we waar je onderzoek over gaat en wat jouw ideeën zijn voor het ontwerp en layout. Het is handig als je van tevoren nadenkt over de belangrijkste aspecten van je onderwerp (maak bijvoorbeeld een top 3), en op zoek gaat naar inspiratiemateriaal of voorbeelden die je wilt laten zien. Dit kunnen andere proefschriften zijn, maar ook tijdschriften, posters of iets anders waar jij inspiratie uit haalt. Een soort moodboard.

2.

Bestanden uploaden

Wanneer je je bestanden gaat versturen is het belangrijk om te zorgen dat alles compleet en in het juiste format wordt aangeleverd. Dit zorgt ervoor dat we de gemaakte planning kunnen halen en verkleint de kans op fouten. Klik hieronder voor meer info:

3.

Concepten

Tijdens de conceptfase hebben we de mogelijkheid om een aantal ideeën uit te proberen. Dit gebeurt aan de hand van ruwe schetsen. Deze schetsen bevatten over het algemeen weinig detail of kleur en zijn puur bedoeld om te onderzoeken of iets het uitwerken waard is. Zie het dus nog niet als een eindproduct.

Voor het binnenwerk wordt 1 hoofdstuk opgemaakt zodat je de gekozen lay-out kunt zien met jouw eigen tekst erin. Nadat deze goedgekeurd is, is het niet meer mogelijk om later aanpassingen in de lay-out te doen. Denk hierbij aan zaken als regelafstand, lettertype en marges.

4.

Design uitwerken

Als de concepten goedgekeurd zijn wordt het geheel uitgewerkt in kleur en detail. Ook worden alle overige hoofdstukken aan de lay-out toegevoegd. Deze stap neemt een hele week in beslag, waarna je de bestanden als PDF ontvangt.

5.

Correcties & aanpassingen

Nu het hele bestand volledig uitgewerkt is, kun je er zelf doorheen gaan om te kijken of er fouten in zitten, dan wel aanpassingen nodig zijn. Alle correcties dienen rechtstreeks in de PDF geplaatst te worden. Voor het nakijken van de bestanden en het versturen van je correcties en opmerkingen wordt meestal twee weken ingepland.

Correcties die onjuist of op een andere manier worden verstuurd kunnen helaas niet verwerkt worden. Daarnaast bestaat er de kans op extra kosten bij een hoog aantal auteurscorrecties. Klik hieronder voor info info:

6.

Proefdruk

De drukker stuurt een fysiek exemplaar op zodat je een laatste controle kunt doen, voordat ze beginnen met de productie. Let bij het beoordelen van de drukproef vooral op de kleuren en scherpte. Wanneer je toch nog aanpassingen of correcties wilt doorgeven kan dit op dezelfde manier als bij de correctieronde. Alle opmerkingen mogen in de nieuwe PDF geplaatst worden.

Voor het beoordelen van deze proef heb je meestal 1 week de tijd.

7.

Levering

Nadat de drukproef goed is gekeurd zul je een orderbevestiging va de drukker ontvangen. Hierin bevestig je onder andere het aantal boeken, de leverdatum en het adres. Zodra je akkoord bent zullen ze starten met de productie. Afhankelijk van de gekozen drukker zullen je boeken zes tot tien werkdagen later bezorgd worden.